Trygghetsbloggen

På Sector Alarm är din trygghet vår största passion. I denna blogg har vi samlat intressanta artiklar och värdefulla tips på hur du kan göra din vardag lite tryggare.

Om vi inte haft larm hade det inte varit kul

”Om vi inte haft larm hade det inte varit kul”

Publicerad: november 18, 2022 av  Daniella Jonsson

Uppbrutna fönster, skadegörelse inne huset och stulna värdesaker. En helt vanligt arbetsdag förändrades snabbt för Jerry Granqvist. Två gärningsmän hade brutit sig in i villan – och det var inte första gången. – Man blir ju otroligt irriterad, säger Jerry Granqvist.

På en lugn återvändsgata i Åkers styckebruk sitter Jerry Granqvist i sin bil. Han har blivit ombedd att inte gå upp till sitt hus förrän väktare och polis anlänt till platsen. Det som började som en vanlig förmiddag i oktober fick en snabb vändning för Jerry Granqvist. Runt 10-tiden fick han ett samtal från Sector Alarm som undrade om han var hemma.

– Larmoperatören berättade att det hade kommit in ett larm och att man via kamerorna såg att det befann sig två personer inne i huset.

Eftersom både Jerry och hans fru befann sig på jobbet stod det klart att det pågick ett inbrott i villan. Sen gick allting väldigt snabbt. Larmoperatören larmade väktare och polis. Jerry satte sig i bilen och körde hem direkt. När han kom fram var han tvungen att invänta polis.

– Larmoperatören sa åt mig att invänta väktare och polis. Det var väldigt många tankar som snurrade i huvudet såklart. Vad har dom tagit? Hur ser det ut i huset? Det var ingen rolig känsla alls, man blir ju otroligt irriterad. Inbrottstjuvarna var borta sedan länge. Men skadegörelsen var ett faktum.

– De hade slagit sönder ett fönster, hackat på fönsterkarmar och rivit ur byrålådor. En del smycken och andra värdesaker saknades, men jag tror att larmet skrämde iväg dem snabbt. Om vi inte haft larm hade det inte varit kul.

Tusentals drabbas varje år

Jerry Granqvist är inte ensam om att råka ut för den här typen av incidenter. Under 2018 rapporterades cirka 17,000 inbrottslarm i Sverige enligt Brottsförebyggande rådet. Det var heller inte första gången Jerry Granqvist råkade ut för inbrott.
– Vi har haft fyra liknande incidenter tidigare, det är ju såklart aldrig roligt att råka ut för ett inbrott, men jag tycker ändå att larmet ger oss en trygghet.
– Det jag uppskattade efter inbrottet var att Sector Alarm flera gånger ringde upp för att kolla läget, hjälpte till med kontakten hos försäkringsbolaget och gjorde ett hembesök för att se över larmet.

 

 

Vår kameradetektor med högkänslig infraröd sensor känner av alla oväntade rörelser. Tydliga bilder (i ljus eller mörker) skickas till vår dygnet runt-bemannade larmcentral, så att de omedelbart kan vidta lämpliga nödåtgärder. Du kan även titta på stillbilder i din Sector Alarm-app om hela larmet är tillkopplat.

  • Säker kameraanslutning till vår larmcentral.
  • Högkänslig infraröd sensor detekterar rörelser, även i mörker.
  • Anpassningsbar känslighet. Vi justerar inställningarna så att larmet inte utlöses av dina husdjur, men av inkräktare utifrån.

 

 

 

 

Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation