Trygghetsbloggen

På Sector Alarm är din trygghet vår största passion. I denna blogg har vi samlat intressanta artiklar och värdefulla tips på hur du kan göra din vardag lite tryggare.

Vår Larmcentral har erhållit Europas tuffaste certifiering

Vår Larmcentral har erhållit Europas tuffaste certifiering

Publicerad: mars 27, 2023 av  Daniella Jonsson

Det var med stor stolthet vi i januari tog emot vår nya larmcentralscertifiering, vilket innebär att vi följer de högsta kraven i Europa och Sverige. Förutom att leva upp till kraven som certifieringen kräver har vi satt egna ännu mer utmanande mål för att alltid kunna ska ge bästa möjliga trygghet till våra kunder.

Den europeiska certifieringen EN 50518:2019 och den svenska SSF 136:5 kräver bland annat att vår larmcentral ska hantera:

  • 85% av alla larm som rör inbrott, brand eller panik inom 30 sekunder. Sector Alarms resultat är i snitt 90%. 
  • 98,5% av alla larm som rör inbrott, brand eller panik inom 60 sekunder. Sector Alarms resultat är i snitt 99%. 
  • 98,5 % av övriga larm tex tekniska larm inom 180 sekunder. Sector Alarms resultat är även här 99% i snitt. 
  • Dessutom ska vi svara på alla inkommande samtal inom 20 sekunder. Sector Alarms snitt är 9 sekunder.

Snitten är baserade på 12 månaders data

Larmcentralen omfattas av rigorösa säkerhetsrutiner, bland annat krävs särskild behörighet för att över huvud taget få gå in i larmcentralen och övervakning sker av alla som går in. Både glas och väggar till larmcentralen är skott-, inbrott- och brandsäkra. Larmcentralen måste också ha egen strömförsörjning och ventilation som inte är kopplad till övriga lokaler i byggnaden. I vår larmcentral råder dessutom mobiltelefonförbud. 

Alla våra medarbetare som arbetar i larmcentralen har genomgått ett antal lämplighetstester och har prövats av Länsstyrelsen innan anställning, vilket innefattar kontroll av belastnings- och misstankeregister.

Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation