Tekniken som gör att fler kan installera larm

Smidigare teknik till en lägre kostnad – och känslan av trygghet på armlängds avstånd. Det är anledningen till att allt fler småföretagare väljer att skaffa ett larmsystem. – Nu går det vara chef och samtidigt släppa ner axlarna på fritiden, säger Niclas Palmås, teknikchef på Sector Alarm.

På 18 år har samhället gått från trådbundet till trådlöst. Under den tidsperioden har Niclas Palmås på Sector Alarm sett hur larmbranschen gått i samma riktning.

– När jag började så byggde vi ”spindelnät” för att få all kommunikation att fungera i larmet, något som ofta var väldigt kostsamt och tidskrävande.
Större företag har fortfarande spindelnäten på plats, men för småföretagare har den trådlösa eran inneburit att de nu kan köpa sig sinnesro på ett snabb, enkelt – och prisvärt sätt.

– För ett tiotal år sedan behövde även småföretagare ha trådbundna larm och fick betala väldigt mycket pengar för det stora arbetet ett sådant larm innebar. Jag tror absolut att fler har möjlighet att skaffa larm nu, på grund av den tekniska utvecklingen.

Få notiser direkt i telefonen
Att kunna sitta hemma i vardagsrummet och känna lugnet efter en tung arbetsvecka är för många företagare en dröm. Men det kan fortfarande finnas en gnagande känsla i bakhuvudet: ”Går allt bra för mina anställda?” eller ”Glömde jag låsa dörren när jag stängde igen butiken?”.

– Ett larmsystem som täcker av ytorna på kontoret är viktigt, men det är också viktigt att få en notis när larmet är påkopplat. När dina anställda går hem för dagen och aktiverar larmet så får du en notis i appen om att larmet aktiverats.  Då går det att vara chef och samtidigt släppa ner axlarna på fritiden, säger Niklas Palmås

Fördelen med Sector Alarm jämfört med konkurrenterna
Just appen blev väldigt efterfrågad några år efter att smartphones fick ett stort genombrott. Nu utvecklas den kontinuerligt, och Sector Alarm lyssnar på kundernas önskemål för att se om funktioner är möjliga att lägga till.

– En av våra värderingar är att vi är förbättringsvilliga. Vi måste alltid vara bättre idag än igår och lyssna på kunderna, för annars kommer konkurrenterna att springa om oss.

En stor fördel med Sector Alarm är att en misslyckad frånkoppling inte leder till någon kostnad för kunden.

– Larmet och appen ska vara lätta att använda, men vi vet också att många gånger så går det onödiga larm när kunden misslyckats med frånkopplingen. Det kan skapa en liten rädsla för att göra fel.
– Vi säger åt kunden att: ”Slappna av, du kan ringa oss så hjälper vi dig om det skulle behövas”. Tack vare appen kan den som är orolig för att göra fel larma av systemet redan innan personen är på plats. Det är en väldig trygghet.