Tänk på det här när du väljer företagslarm

Att skydda företaget behöver inte vara krångligt eller dyrt. Med dagens larmteknik kan du enkelt få en skräddarsydd lösning som passar just ditt företag. Men det finns vissa saker du behöver kolla upp innan.

För många småföretagare kan en larmlösning kännas som en stor investering. Samtidigt är ett företagslarm en god idé. Skulle din företagslokal råka ut för ett inbrott kan det ha stora negativa konsekvenser för verksamheten. Så hur ska du tänka?

Faktum är att mycket har hänt när det kommer till tekniken bakom företagslarm. Något som i synnerhet gynnar småföretagare. Tidigare när man använde sig av trådbundna larm innebar det oftast en stor kostnad och en krångligare användarupplevelse. I dag är larm, som så mycket annat, trådlöst och mycket enklare att använda. Men det finns vissa faktorer som du behöver tänka på innan du väljer att installera ett företagslarm.

Här kommer tre saker att tänka på.

1. Vilka behov har du?
Är det flera anställda som ska använda larmet och i så fall, hur ser användarupplevelsen ut? Det är vanligt att många tycker det känns svårt eller läskigt att larma av och på. Sector Alarm erbjuder till exempel en app där du kan få en notis om att lokalen larmats på när dina anställda går hem för dagen.

2. Är larmet kopplat till en larmcentral?
Om det skulle vara så att din företagslokal utsätts för ett inbrott eller skadegörelse är det viktigt att larmet är kopplat till en larmcentral. Larmoperatörerna på Sector Alarm arbetar dygnet runt och kan snabbt undersöka orsaken till larmet och meddela dig som företagare om vad som hänt.

3. Finns det några övriga avgifter?
En faktor som du bör undersöka är om du faktureras för eventuella uttryckningar. Oavsett om det gäller ett pågående inbrott eller om det handlar om en misslyckad frånkoppling.
En stor fördel med Sector Alarm är att oavsett larmorsak ingår alltid fria väktarutryckningar.
– Larmet och appen ska vara lätta att använda, men vi vet också att många gånger så går det onödiga larm när kunden misslyckats med frånkopplingen. Det kan skapa en liten rädsla för att göra fel. Vi säger åt kunden att: ”Slappna av, du kan ringa oss så hjälper vi dig om det skulle behövas”. Tack vare appen kan den som är orolig för att göra fel larma av systemet redan innan personen är på plats. Det är en väldig trygghet, säger Niclas Palmås, teknikchef på Sector Alarm.