Flyttade med sig larmet

Flyttade med sig larmet

Publicerad: oktober 14, 2019 av  Daniella Jonsson

Katarina och Stefan lämnade sin gamla villa för drömhuset de sneglat på i flera år. Larmabonnemanget från Sector Alarm fick följa med i flytten.

In genom de stora pardörrarna i den sagolika villan i södra Stockholm kommer hantverkare av olika slag. Elektriker som ska dra ny ström kryssar mellan flyttlådor och stegar, snickare som platsbygger möbler inne i ett blivande kontor. Mitt i röran står Stefan och Katarina och packar upp en flyttkartong med ett leende på läpparna.

- Vi flyttar bara 400 meter. Vi har gått och tittat på det här huset varje dag de senaste åren, och nu är drömhuset vårt, säger Stefan Åberg.

I den gamla villan hade paret hemlarm från Sector Alarm och när de nu flyttar tar de med sig abonnemanget.

Det är mycket att tänka på när man flyttar – larmet ska inte vara en av de sakerna. Charlie, installatör på Sector Alarm
- Just här flyttar vi över larmsystemet från det gamla huset. Men kunden kan välja att lämna kvar sin utrustning också, säger Charlie, installatör på Sector Alarm. Många tror att man måste avvakta beslut från nya husägare men så är det inte. Det handlar bara om vad som är smidigast och enklast för dig som kund.

Charlie är på plats för att installera larmet. Under installationen går han tillsammans med familjen igenom huset och tittar hur och var man ska larma för att få ett optimalt skydd.

- Många av våra kunder har funderat på hur de vill skydda huset redan innan vi kommer. Då är det enklare för oss att översätta det i tekniska lösningar. Vi berättar självklart om vi upplever att kunden missat något men om man tänkt igenom innan så är det enkelt att bolla idéer.

Stefan och Katarina får fler kvadratmeter nu, och då kan det vara anledning att se över larmsystemet. Kanske behövs en komplettering i larmet med ytterligare magnetkontakter, sådana som går igång när någon bryter sig in eller kanske fler rök- eller kameradetektorer.

Kunder som ska flytta kan ringa till Sector Alarms kundtjänst som hjälper dem vidare eller göra en flyttanmälan på webben. Sector Alarm vet att man har mycket att tänka på när man flyttar – förhoppningen är att tryggheten inte behöver vara en av de sakerna. Dessutom får befintliga kunder alltid ett bra erbjudande i samband med flytt.


Tre frågor till Sector Alarms flyttavdelning
1. Hur fungerar det med larmet när jag flyttar?
Det kostar inget extra att flytta sitt abonnemang till sin nya adress. Vi installerar ett motsvarande larmsystem utan extra kostnad. Självklart görs en projektering så att det nya larmsystemet passar de nya förutsättningarna. Om ett större larmsystem behövs än det befintliga har vi alltid förmånliga priser på komplettering av komponenter till våra befintliga kunder.

2. Hur bär jag mig åt för att anmäla min flytt?
Att göra en flyttanmälan hos Sector Alarm är enkelt. Antingen ringer du vår kundservice eller så fyller du i dina uppgifter på vår webbsida så ringer vi upp dig.

3. Vad händer under samtalet med Sector Alarm?
I samtalet med oss säger du upp befintligt avtal och tecknar ett nytt för den nya adressen, samt bokar en tid för nyinstallation i din nya bostad. Eventuell överskjutande period på det befintliga avtalet läggs tillgodo på det nytecknade abonnemanget.

Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation