Trygghetsbloggen

På Sector Alarm är din trygghet vår största passion. I denna blogg har vi samlat intressanta artiklar och värdefulla tips på hur du kan göra din vardag lite tryggare.

Togs på bar gärning

Togs på bar gärning – tack vare larmsystemet

Publicerad: augusti 21, 2019 av  Daniella Jonsson

Mitt i natten ringde det i telefonen: Ett inbrott pågår i era lokaler. Föreningarnas Hus i Skellefteå hade sedan larminstallationen klarat sig från skadegörelsen som lokalen tidigare utsatts för – men en natt i februari hände det igen.

Efter 20 år som anställd inom Skellefteå Kommun gick Karin Åhlund Melander nyligen i pension. Men engagemanget i Föreningarnas Hus ville hon inte överge. Som ordförande är hon med och driver samarbetet mellan alla intresseföreningar och kommunens socialförvaltning.

Verksamheten flyttade för några år sedan till en ny lokal mitt i centrala Skellefteå, som sedan blev en träffpunkt där personer med psykisk ohälsa kan mötas dagligen.

Men efter flytten upptäckte Karin och kollegorna att huset kanske skulle behöva ett larm.
– Rutor blev krossade, och vid ett par tillfällen hade människor krupit in i byggnaden och förstört saker. Det hände så pass många gånger att vi behövde göra något åt situationen, berättar Karin.

”Förstod att det inte var någon ur personalen”
Via en bekant fick hon tips om Sector Alarm, som snabbt installerade ett larmsystem.
Planen fungerade, skadegörelsen avtog och det verkade som att huset blivit fredat – fram till en natt i februari.
– Genast tänkte jag bara ”skit också, nu är det någon som har brutit sig in”. Sector Alarms larmcentral ringde och berättade att de kunde se hur någon rörde sig i lokalen och eftersom klockan var två på natten förstod jag att det inte var en ur personalen.

Kunde stoppas efter en kort jakt
Sedan gick allt snabbt. Väktarbolaget skickade ut en patrull som anlände ungefär samtidigt som polisen gick in i huset. Men samtidigt som polisen är inne i byggnaden noterade en av väktarna hur gärningsmannen smög ut via en sidodörr. Efter en kort jakt kunde personen stoppas, med en stulen laptop i högsta hugg.
– En av de första tankarna är ”vad har de tagit nu?”. Jag hann bli orolig, men Sector Alarm kunde väldigt snabbt berätta exakt vad som hade hänt, minns Karin.
Efter händelsen känner sig Karin och kollegorna övertygade om att de tog rätt beslut när de installerade larmet.
– För oss är det en stor trygghet att någon tar hand om de här sakerna. Annars hade vi inte upptäckt inbrottet förrän på morgonen. Ur ett avskräckande perspektiv visar en sådan här händelse att det inte är lönt att göra inbrott hos oss, så vi är jättenöjda med Sector Alarms agerande.

 

Är du intresserad av larm till ditt företag? Läs mer om våra tjänster och erbjudanden under företagslarm.

Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation