Trygghetsbloggen

På Sector Alarm är din trygghet vår största passion. I denna blogg har vi samlat intressanta artiklar och värdefulla tips på hur du kan göra din vardag lite tryggare.

Detta händer om larmet går

Detta händer om larmet går

Publicerad: juli 25, 2019 av  Daniella Jonsson

Det kan finnas många anledningar till att larmet går. Det kan vara en kvarglömd kastrull på spisen, att du glömt larma av när du kommer hem eller att inbrottstjuven slår till när du är på semester. Oavsett orsak tar vi alltid larmet på högsta allvar och vår larmcentral har ett nära samarbete med polis, räddningstjänst och väktare.

Väktarens främsta uppgift är att göra en kontroll av bostaden, återställa säkerheten och se till att du mår bra. Ett öppet fönster kan orsaka kostsamma vattenskador om regnet slår in. Om väktaren upptäcker att en dörr har brutits upp, att ett fönster krossats eller att en vattenläcka har uppstått ser de till att skyddstäcka skadorna och aktivera larmet på nytt. Allt för att hjälpa dig att känna dig trygg igen.

Har du lämnat din nyckel kan vi snabbare ta oss in i din bostad och spara viktig tid om olyckan är framme. Om larmet går kan det vara skönt att veta att vi finns där för dig, dygnet runt. Med Sector Alarm vet du att det går snabbt från larm till åtgärd och att vi håller dig underrättad, hela vägen. Många låter bli att använda sitt larm av rädsla för falsklarm som de tror leder till utryckningar och onödiga kostnader. Men med ett hemlarm från Sector Alarm behöver du inte oroa dig för att göra fel – oavsett larmorsak ingår alltid fria väktarutryckningar, utan extra kostnad.

Det här sker när ett larm går:

1. Larmet går
När larmet går skickas en signal till vår larmcentral. Har du installerat en kameradetektor skickas även bildmaterial som ger våra larmoperatörer värdefull information om vilken åtgärd som ska vidtas.

2. Bekräftar larmet
Vi kontaktar dig för att bekräfta larmet och säkerställa att du mår bra. Vi informerar om vad vi vet om händelsen, vilket kan vara skönt de gånger du själv inte är hemma.

3. Åtgärd vidtas
Om vi med hjälp av bilder kan bekräfta ett skarpt larm tillkallas väktare och polis eller räddningstjänst direkt. Har du lämnat din nyckel kan vi snabbare ta oss in i din bostad om olyckan är framme.

4. Återställer säkerheten
Väktarens uppgift är att se till att du mår bra, göra yttre kontroll av din bostad, skyddstäcka eventuella skador och aktivera larmet. Har du lämnat din nyckel görs även en inre kontroll.

Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation