Trygghetsbloggen

På Sector Alarm är din trygghet vår största passion. I denna blogg har vi samlat intressanta artiklar och värdefulla tips på hur du kan göra din vardag lite tryggare.

Att välja hemlarm från Sector Alarm

Tänk på det här innan du köper ett hemlarm

Publicerad: december 01, 2022 av  Daniella Jonsson

Funderar du på att installera ett larm hemma? För att du ska få ut så mycket som möjligt av hemlarmet kommer här några viktiga saker att tänka på.

Att känna sig trygg i sitt hem – både när huset står tomt men också när du är hemma, är något som alla har rätt till. Ett hemlarm är ett enkelt sätt att få den trygghetskänslan.

Men det kan också kännas svårt och komplicerat med hemlarm. Hur ser just dina behov ut? Och hur hittar du ett larm som passar in i din livsstil? Här har vi listat fyra enkla saker du kan titta efter innan du köper ett hemlarm.

1. Är det uppkopplat till larmcentral?
Se till att larmet är kopplat till en larmcentral så du själv slipper hålla koll. En larmcentral har koll dygnet runt och händer det något så att larmet går kan larmcentralen snabbt skicka rätt åtgärd.

2. Ingår det brandskydd?
Hemlarm är inte bara till för inbrott, se till att ditt hemlarm erbjuder ett brandskydd. Även här kan du få hjälp av larmcentralen om en brand skulle starta i hemmet. Rökdetektorer och kameror sätter igång brandlarmet även om larmet inte är aktiverat.

3. Andra smarta lösningar?
Vad kan ditt smarta hem göra mer för dig? Det är skönt att ha en trygg känsla när man går och lägger sig och vet att huset är larmat. Därför är skalskydd en smart funktion som låter dig ha larmet aktiverat även om du är hemma.

En annan funktion är koppling till digitalt dörrlås som låser och larmar bostaden samtidigt, vilket gör att du kan slippa nycklar och larmbricka. Du kan även använda funktionen till att släppa in hantverkaren eller låta barnen gå hem själva utan nycklar. Sector Alarm erbjuder en nyckelservice som gör att de kan gå in i bostaden i vissa händelser. Till exempel när ett inbrott skett för att se till så ingen är kvar, eller om du glömt spisen på eller fått ett strömavbrott när du är bortrest.

4. Vad ingår i tjänsten
Viktigt att du ser över vad som ingår i tjänsten för att undvika onödiga utgifter. Sector Alarm erbjuder fria väktarutryckningar vilket gör att du inte behöver betala extra för en väktaruttryckning om du skulle fellarma.

Rekommenderas av Larmkollen.se
Larmkollen har testat och jämfört hemlarm i Sverige sedan 2012 och alla larm som visas på Larmkollen är de som bedöms som bäst på marknaden. Bedämningen bygger på egna tester samt timmar av egen research för att besluta vad som erbjuder bäst trygghet för ditt hem.
Läs mer på Larmkollen.se

 

För att ta fram ett personligt erbjudande anpassat efter dina behov behöver vi kontakta dig. Du kan själv fylla i grundläggande uppgifter om ditt boende här så återkommer vi med ett förslag. Du förbinder dig inte till något! 

Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation