Alltid trygg i hemmet med skalskydd

Alltid trygg i hemmet med skalskydd

Publicerad: april 29, 2019 av  Daniella Jonsson

Sitter du och arbetar i en del av huset och har dålig koll på vad som händer i andra delar? Eller är barnen själva hemma uppslukade av ett datorspel? Att känna sig trygg i sitt eget hem – stor som liten – ska vara en självklarhet. Därför rekommenderar Sector Alarm att man använder sitt hemlarm även när man är hemma.

Det är vanligt att man förknippar ett hemlarm med att känna en trygghet när huset står tomt. Att man som boende larmar på när man går och larmar av när man kommer hem. Samtidigt är det många som alltid har dörren låst, även när de är hemma.

Detta grundar sig oftast i att vi vill vara på den säkra sidan, vi vill känna oss trygga i hemmet och kanske inte alltid hör om dörren skulle öppnas.
Det är den trygghetskänslan Sector Alarm vill skapa med skalskyddet, eller hemmaläge som det även kallas.
Hemmaläget innebär att dörrar och fönster larmas så att man kan röra sig fritt inne i huset när bostaden är larmad – vilket ger en extra trygghet även när man ligger och sover.


– Alla våra larm går att skräddarsy så att det passar en specifik bostad. Om alla sovrum till exempel ligger på övervåningen kan man välja att ha skalskyddet aktiverat och på nedervåningen kan man aktivera även rörelsedetektorerna, säger Niclas Palmås på Sector Alarm.


Larmet kan du enkelt styra via manöverpanelen, fjärrkontrollen eller direkt i telefonen. Kontakta gärna oss på 0771 - 80 95 30 om du vill ha hjälp!


6 tips för att använda larmet när du är hemma

  • Fundera på vilka ytor som ni inte använder på natten. Kanske är ni aldrig i källaren. Då fungerar det bra att larma hela det våningsplanet med rörelsedetektorerna.
  • Om du har hemmakontor och befinner dig i en avskärmad del av huset under större delen av dagen kan du självklart anpassa hemmaläget så att de zoner som inte används är larmade.
  • Aktivera hemmaläget med manöverpanel, appen eller Sector Alarms fjärrkontroll.
  • Sector Alarms rörelsedetektorer funkar med husdjur upp till 20 kilo.
  • Om magnetkontakterna på dörrar och fönster är larmade kan man röra sig fritt i hela huset.
  • Med glasdetektor och chockdetektor får huset eller lägenheten ännu starkare skydd.
Skydda ditt hem!
Uppkopplat hemlarm inklusive installation