Sector Alarm hjälper utsatta barn i barnbyn Chimoio

Fler barn än vuxna lever i absolut fattigdom i Moçambique och hamnar allt för ofta i tidiga äktenskap, prostitution, barnarbete och ansvar för hushållet. Sector Alarm drar sitt strå till stacken genom sitt samarbete med SOS Barnbyar där de varje månad öronmärker gåvor som tillfaller projekt som stöttar barnen i Moçambique och driften av barnbyn i Chimoio.

Vanliga dödsorsaker för barn i Moçambique är malaria, födelserelaterade sjukdomar, akut luftvägsinfektion samt aids, men en starkt bidragande faktor är också undernäring. Över 2 miljoner barn är föräldralösa varav cirka 670 000 förlorat en eller båda sina föräldrar på grund av aids.

Att Sector Alarm väljer att stödja SOS Barnbyar bygger på de värderingar och beröringspunkter vi delar. Vi arbetar båda för att människor ska få känna en ökad känsla av trygghet. Sector Alarm bidrar med en gåva till SOS Barnbyar varje gång en kund tipsat en ny kund att installera hemlarm i sin bostad. Detta är ambassadörer som bidrar till en tryggare vardag för såväl sina vänner som för barnen i Moçambique. Pengarna går till driften av barnbyn i Chimoio och hjälper omkring 100 barn till ett hem, en familj och möjlighet till utbildning.

Att skapa trygghet är en passion för oss på Sector Alarm. Vi är väldigt stolta att vi nu förlängt vårt samarbete. Känns viktigt att göra någonting för att barn skall få en mer kärleksfull och trygg uppväxt säger Jerker Krabbe, VD på Sector Alarm.
Barnbyn i Chimoio, i västra delen av Moçambique, öppnades 2011 och är landets femte i ordningen. Nu hjälper Sector Alarm till med driften av barnbyn. För alla barn förtjänar att känna samma trygghet som du.

– Det är otroligt roligt att se hur Sector Alarm har lyckats kombinera företagsnytta med att samtidigt bidra till en bättre värld. Det är den här typen av samarbeten som blir lyckade – både för oss som organisation och för våra partners. Tillsammans kan vi göra skillnad för utsatta barn runt om i världen, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar.

Alla barn förtjänar en trygg vardag! Hjälp oss att hjälpa SOS Barnbyar! Rekommendera oss till dina vänner så skänker vi 300 kr till SOS Barnbyar för varje ny kund.