Sector Alarm hjälper utsatta barn i barnbyn Chimoio

Fler barn än vuxna lever i absolut fattigdom i Moçambique och hamnar allt för ofta i tidiga äktenskap, prostitution, barnarbete och ansvar för hushållet. Sector Alarm drar sitt strå till stacken genom sitt samarbete med SOS Barnbyar där de varje månad öronmärker gåvor som tillfaller projekt som stöttar barnen i Moçambique och driften av barnbyn i Chimoio.

Vanliga dödsorsaker för barn i Moçambique är malaria, födelserelaterade sjukdomar, aids, och Covid-19, men en starkt bidragande faktor är också undernäring. Över 2 miljoner barn är föräldralösa varav cirka 670 000 förlorat en eller båda sina föräldrar på grund av aids.

Att Sector Alarm väljer att stödja SOS Barnbyar bygger på de värderingar och beröringspunkter vi delar. Vi arbetar båda för att människor ska få känna en ökad känsla av trygghet. Vi på Sector Alarm är stolta över att sedan många år få vara partnerföretag till SOS Barnbyar och bidra till en tryggare vardag för för barnen i Moçambique. Pengarna går till driften av barnbyn i Chimoio och hjälper omkring 100 barn till ett hem, en familj och möjlighet till utbildning

Att skapa trygghet är en passion för oss på Sector Alarm. Vi är väldigt stolta över vårt långa samarbete. Det känns viktigt att göra någonting för att barn skall få en mer kärleksfull och trygg uppväxt säger Martin Barden, VD på Sector Alarm.
Barnbyn i Chimoio, i västra delen av Moçambique, öppnades 2011 och är landets femte i ordningen. Sector Alarm hjälper till med driften av barnbyn.

– Det är otroligt roligt att se hur Sector Alarm har lyckats kombinera företagsnytta med att samtidigt bidra till en bättre värld. Det är den här typen av samarbeten som blir lyckade – både för oss som organisation och för våra partners. Tillsammans kan vi göra skillnad för utsatta barn runt om i världen, säger Catharina Gehrke, generalsekreterare för SOS Barnbyar.

Alla barn förtjänar en trygg vardag!