Nedstängning av 2G- och 3G-näten

Senast i slutet av 2025 förväntas de svenska telekombolagen att fasa ut 2G- och 3G-näten för att ge plats åt modernare och snabbare kommunikationsteknik. Förändringen kommer att påverka många äldre SIM-kortbaserade produkter, inklusive äldre generationer av larmsystem. Du kan läsa mer om detta på Post och Telestyrelsens hemsida.

Fördelarna med vår nya larmlösning

På Sector Alarm strävar vi efter att erbjuda våra kunder en smidig övergång. Därför erbjuder vi uppgraderingar till vår senaste generation av larmsystem, Smart Alarm System, komplett med förbättrat användargränssnitt och nya förbättrade tjänster. Vi kommer att ta kontakt med alla berörda kunder i god tid för att säkerställa en passande lösning. 

Läs mer

Våra nya larmsystem erbjuder dubbla kommunikationsvägar, längre räckvidd, trådlös uppkoppling av komponenter och ett brett utbud av smarta tillbehör. Precis som idag behåller du marknadens bredaste larmtjänst, avtalslång produktgaranti, prisbelönt teknik och omedelbar respons vid larmaktivet.

Nya Sector Alarm App

Optiska rökdetektorer som kommunicerar med varandra och är utrustade med integrerade temperatur- och fuktighetssensorer

Vibrationsdetektorer om utlöser när en inkräktare försöker ta sig in

HD-kameror som kan kopplas upp mot vår larmcentral

Sector Alarms unika portabla röstenhet som står i direktförbindelse med vår larmcentral

Integrera digitala dörrlås för en bekväm nyckelfri vardag

Ett larmsystem framtidsanpassat för smarta hem, då systemet är Zigbee-kompatibelt

Utöka ditt hemlarm med brandskydd

Vanliga frågor om nedstängning av 2G och 3G

Varför stänger man ner 2G/3G-näten?

2G/3G-näten stängs ner eftersom de inte längre uppfyller de moderna kraven och standarderna för säker kommunikation. Du kan hitta mer detaljerad information om detta på Post- och telestyrelsens webbplats.

Hur påverkar detta mitt larmsystem?

Det är viktigt att notera att alla datatjänster som är beroende av de äldre näten kommer upphöra att fungera. För äldre larmsystem kan det vara nödvändigt med en uppgradering av vissa komponenter för att säkerställa att kommunikationen med larmcentralen via mobilnätet fortsätter som vanligt.

För att garantera säkerheten använder våra larmsystem dubbla kommunikationsvägar, vilket innebär att de kan kommunicera både via mobiluppkoppling (4G) och bredband/ethernet (Wi-Fi).

Hur vet jag vilken typ av nät mitt larm använder?

Om du är osäker på vilken typ av uppkoppling ditt larmsystem använder är du mer än välkommen att kontakta vår kundtjänst för att få mer detaljerad information.

Kommer Sector Alarm att kontakta berörda kunder?

Vi är redan i gång med vårt arbete för att informera och stödja våra kunder som påverkas av nedstängningen av 2G- och 3G-näten. Vi kommer att ta kontakt med alla berörda kunder i god tid för att förse dem med den nödvändiga informationen. Om du redan är kund hos oss kan du vara trygg i vetskapen om att vi kommer att hålla dig väl informerad om hur detta påverkar just ditt larmsystem.

Önskar du mer information rekommenderar vi att du chattar med oss.