Togs på bar gärning – tack vare larmsystemet

Mitt i natten ringde det i telefonen: Ett inbrott pågår i era lokaler. Föreningarnas Hus i Skellefteå hade sedan larminstallationen klarat sig från skadegörelsen som lokalen tidigare utsatts för – men en natt i februari hände det igen.

Efter 20 år som anställd inom Skellefteå Kommun gick Karin Åhlund Melander nyligen i pension. Men engagemanget i Föreningarnas Hus ville hon inte överge. Som ordförande är hon med och driver samarbetet mellan alla intresseföreningar och kommunens socialförvaltning.

Verksamheten flyttade för några år sedan till en ny lokal mitt i centrala Skellefteå, som sedan blev en träffpunkt där personer med psykisk ohälsa kan mötas dagligen.

Men efter flytten upptäckte Karin och kollegorna att huset kanske skulle behöva ett larm.
– Rutor blev krossade, och vid ett par tillfällen hade människor krupit in i byggnaden och förstört saker. Det hände så pass många gånger att vi behövde göra något åt situationen, berättar Karin.

”Förstod att det inte var någon ur personalen”
Via en bekant fick hon tips om Sector Alarm, som snabbt installerade ett larmsystem.
Planen fungerade, skadegörelsen avtog och det verkade som att huset blivit fredat – fram till en natt i februari.
– Genast tänkte jag bara ”skit också, nu är det någon som har brutit sig in”. Sector Alarms larmcentral ringde och berättade att de kunde se hur någon rörde sig i lokalen och eftersom klockan var två på natten förstod jag att det inte var en ur personalen.

Kunde stoppas efter en kort jakt
Sedan gick allt snabbt. Väktarbolaget skickade ut en patrull som anlände ungefär samtidigt som polisen gick in i huset. Men samtidigt som polisen är inne i byggnaden noterade en av väktarna hur gärningsmannen smög ut via en sidodörr. Efter en kort jakt kunde personen stoppas, med en stulen laptop i högsta hugg.
– En av de första tankarna är ”vad har de tagit nu?”. Jag hann bli orolig, men Sector Alarm kunde väldigt snabbt berätta exakt vad som hade hänt, minns Karin.
Efter händelsen känner sig Karin och kollegorna övertygade om att de tog rätt beslut när de installerade larmet.
– För oss är det en stor trygghet att någon tar hand om de här sakerna. Annars hade vi inte upptäckt inbrottet förrän på morgonen. Ur ett avskräckande perspektiv visar en sådan här händelse att det inte är lönt att göra inbrott hos oss, så vi är jättenöjda med Sector Alarms agerande.

En trygghet för familjeföretaget gör stor skillnad i vardagen.

Familjeföretaget Wallins Grill

Samhället har förändrats sedan Wallins Grill först öppnade 1969, något både ägarna och deras anställda märker av.

Tekniken som gör att fler kan installera larm

Tekniken som gör att fler kan installera larm

Mycket har hänt med den tekniska utvecklingen senaste åren. Detta är anledningen till att allt fler småföretagare väljer att skaffa ett larmsystem från Sector Alarm

Tänk på det här när du väljer företagslarm

Att tänka på när du väljer företagslarm

Att skydda företaget behöver inte vara krångligt eller dyrt. Med dagens larmteknik kan du enkelt få en skräddarsydd lösning som passar just ditt företag. Men det finns vissa saker du behöver kolla upp innan.