Öka säkerheten när ditt barn är hemma själv

Ett säkert hem ger både dig som förälder och ditt barn en extra trygghet – speciellt om barnet är hemma själv. Här listar vi sju saker som är värda att tänka på för att öka säkerheten i hemmet.

Att få en egen nyckel och vara ensam hemma efter skolan är ett stort steg för många barn. Har ditt barn precis börjat träna på att vara hemma själv kan det till en början kännas läskigt, både för barnet och dig som förälder. Om barnet till exempel lagar mat och använder hushållsapparater själv är det viktigt att vara försiktig och ha kunskap om vad man ska göra om något händer. Här kommer därför sju praktiska tips för en säker eftermiddag.

1. Spara föräldrarnas nummer, nödnummer och andra viktiga nummer i ditt barns telefon om barnet har en. Skriv även upp viktiga nummer på en synlig plats till exempel på kylskåpsdörren.

2. Berätta för grannarna att barnet är hemma själv efter skolan och förklara för barnet att det kan gå dit för hjälp om något skulle hända.

3. Förbered mellanmål som barnet inte behöver tillreda själv. Exempelvis yoghurt, flingor eller färdigskivat bröd så att barnet inte behöver använda kniv.

4. Gå tillsammans igenom hur hushållsapparaterna som barnet använder fungerar. I synnerhet bör barnet komma ihåg att ta bort kastrullen från spisen efter matlagning.

5. Förklara för barnet att det är bra om man tar för vana att alltid låsa dörren. Sitter man med lurar i öronen så kanske man inte hör om någon kommer in.

6. Om det skulle hända något. Träna på när och hur man ringer till 112 och att man ska meddela adress och vad som har hänt.

7. För att öka säkerheten och tryggheten ytterligare så kan ett hemlarm som är kopplat till en larmcentral vara en idé. Då finns det alltid någon som på ett snabbt sätt kan ta kontroll och skicka hjälp om det skulle behövas. Med Sector Alarm App kan du dessutom få notiser när ditt barn kommer hem från skolan – tryggt och säkert.

 

En trygghet för familjeföretaget gör stor skillnad i vardagen.

Familjeföretaget Wallins Grill

Samhället har förändrats sedan Wallins Grill först öppnade 1969, något både ägarna och deras anställda märker av.

Tekniken som gör att fler kan installera larm

Tekniken som gör att fler kan installera larm

Mycket har hänt med den tekniska utvecklingen senaste åren. Detta är anledningen till att allt fler småföretagare väljer att skaffa ett larmsystem från Sector Alarm

Tänk på det här när du väljer företagslarm

Att tänka på när du väljer företagslarm

Att skydda företaget behöver inte vara krångligt eller dyrt. Med dagens larmteknik kan du enkelt få en skräddarsydd lösning som passar just ditt företag. Men det finns vissa saker du behöver kolla upp innan.