Smarta fördelarna med larm i sommarstugan

Vad händer i sommarhuset när det står tomt? Det finns många sätt att ta reda på den frågan – bland annat med hjälp av ett hemlarm. Men det finns fler fördelar än själva inbrottsfaktorn, här listar vi några andra fördelar med ett larm i sommarstugan.

Många sommarstugor står tomma en stor del av året, och skulle något hända med huset kan det dröja innan man är på plats och upptäcker skadan.

Även om risken för inbrott kanske är mindre om ditt sommarhus ligger långt ute på landsbygden och det inte finns så mycket av värde för en inbrottstjuv att stjäla, är det ändå många som funderar över vad som händer i huset.

Att installera ett larm i sommarstugan är ett enkelt sätt att ta bort oron som kan infinna sig. Bor du långt från ditt sommarhus kan larmcentralen få dit rätt personal, oavsett om det är väktare eller blåljuspersonal. Niclas Palmås är teknikchef på Sector Alarm och han menar på att det finns flera fördelar med att installera ett larm i sommarstugan.

– Det behöver inte uteslutande handla om inbrott. Våra hemlarm ger dig även information om brand och vattenläckage och du kan snabbt få hjälp om något skulle hända.

Ett larm från Sector Alarm är alltid uppkopplat mot en larmcentral som är bemannad dygnet runt. Om något akut skulle inträffa, som en brand, vattenläckage eller ett inbrott kontaktar larmcentralen dig direkt.

– Bor du långt från ditt sommarhus kan larmcentralen få dit rätt personal, oavsett om det är väktare eller blåljuspersonal.

Få notiser om elen går
Förutom att få assistans från Sector Alarms larmcentral kan du även själv hålla koll på ditt sommarhus direkt i telefonen.

– Genom appen kan du enkelt se om temperaturen har sjunkit eller om strömmen har gått, något som inte är helt ovanligt i äldre hus. På så sätt kan du undvika att mötas av mat som blivit dålig på grund av ett elavbrott när du väl kommer till sommarhuset.

Ett annat bra sätt att minska den där orosklumpen i magen är så kallade smartplugs, som du kan koppla in lampor och andra elapparater i.

– Det är inte roligt och fundera över om man stängde av kaffebryggaren eller inte när man befinner sig några timmar bort från sin stuga. Med våra smartplugs kan du enkelt stänga av och sätta på elektronik och lampor direkt i telefonen. Det är även ett bra sätt att få det att se ut som att någon är hemma i huset när det står tomt, avslutar Niclas Palmås.