”Om vi inte haft larm hade det inte varit kul”

Uppbrutna fönster, skadegörelse inne huset och stulna värdesaker. En helt vanligt arbetsdag förändrades snabbt för Jerry Granqvist. Två gärningsmän hade brutit sig in i villan – och det var inte första gången. – Man blir ju otroligt irriterad, säger Jerry Granqvist.

På en lugn återvändsgata i Åkers styckebruk sitter Jerry Granqvist i sin bil. Han har blivit ombedd att inte gå upp till sitt hus förrän väktare och polis anlänt till platsen. Det som började som en vanlig förmiddag i oktober fick en snabb vändning för Jerry Granqvist. Runt 10-tiden fick han ett samtal från Sector Alarm som undrade om han var hemma.
– Larmoperatören berättade att det hade kommit in ett larm och att man via kamerorna såg att det befann sig två personer inne i huset.
Eftersom både Jerry och hans fru befann sig på jobbet stod det klart att det pågick ett inbrott i villan. Sen gick allting väldigt snabbt. Larmoperatören larmade väktare och polis. Jerry satte sig i bilen och körde hem direkt. När han kom fram var han tvungen att invänta polis.
– Larmoperatören sa åt mig att invänta väktare och polis. Det var väldigt många tankar som snurrade i huvudet såklart. Vad har dom tagit? Hur ser det ut i huset? Det var ingen rolig känsla alls, man blir ju otroligt irriterad. Inbrottstjuvarna var borta sedan länge. Men skadegörelsen var ett faktum.
– De hade slagit sönder ett fönster, hackat på fönsterkarmar och rivit ur byrålådor. En del smycken och andra värdesaker saknades, men jag tror att larmet skrämde iväg dem snabbt. Om vi inte haft larm hade det inte varit kul.

Tusentals drabbas varje år
Jerry Granqvist är inte ensam om att råka ut för den här typen av incidenter. Under 2018 rapporterades cirka 17,000 inbrottslarm i Sverige enligt Brottsförebyggande rådet. Det var heller inte första gången Jerry Granqvist råkade ut för inbrott.
– Vi har haft fyra liknande incidenter tidigare, det är ju såklart aldrig roligt att råka ut för ett inbrott, men jag tycker ändå att larmet ger oss en trygghet.
– Det jag uppskattade efter inbrottet var att Sector Alarm flera gånger ringde upp för att kolla läget, hjälpte till med kontakten hos försäkringsbolaget och gjorde ett hembesök för att se över larmet.

 

Smarta lösningar för ditt hem

Allt fler produkter och tjänster i ditt hem blir smartare och utvecklas för att förenkla din vardag. Många av dessa smarta lösningar kan kopplas till ditt hemlarm. Tänk dig att låsa upp och larma av på samma gång och få huset upplyst samma sekund? Allt detta och mycket mer kan du få om du väljer Sector Alarm.

Sector Alarm App

Sector Alarm App

Med Sector Alarm App har du bra koll på ditt hemlarm - var du än är. Här kan du larma på och av, läsa av händelser och få meddelanden när barnen kommer hem från skolan.

Smartplugs

Smartplugs

Visst vore det skönt att komma hem till ett upplyst hem. Med smartplugs kopplat till ditt hemlarm kan du enkelt styra både belysning och andra elapparater.

Digitala lås

Digitala lås

Nu behöver du inte oroa dig för borttappade nycklar och onödiga kostnader. Köp det digitala låset Yale Doorman och koppla det till ditt hemlarm från Sector Alarm.

Se ditt hem

Se ditt hem

Med Sector Alarm app kan du med hjälp av larmets kameradetektorer ta en bild av ditt hem. För att funktionen ska fungera behöver larmet vara aktiverat i bortaläge.