Denna webbplats använder cookies för statistik och bättre användarupplevelse. Läs mer om hur Sector Alarm använder cookies.   Jag förstår
Öka säkerheten när ditt barn är hemma själv och säkerställ att barnet vet vad man ska göra om något händer.

Så ökar du säkerheten när ditt barn är hemma själv

Är ditt barn hemma själv efter skolan eller ska ni precis börja träna på det? Det är ett stort steg i barnets liv att få vara ensam hemma och allt ansvar som kommer med det. Om barnet lagar mat och använder hushållsapparater själv är det viktigt att vara försiktig och ha kunskap om vad man ska göra om något händer. Vi har samlat nio praktiska tips för en tryggare eftermiddag. 1. Om ditt barn har en egen telefon – spara föräldrarnas nummer, nödnummer och andra viktiga nummer i den. Skriv även upp viktiga nummer på en synlig plats, till exempel på kylskåpsdörren.

2. Berätta för grannarna att ditt barn är hemma själv efter skolan och förklara för ditt barn att det kan gå dit för hjälp om något skulle hända.

3. Träna på när och hur man ringer till 112 och att man ska meddela adress och vad som har hänt.

4. Förbered mellanmål som ditt barn kan laga utan att behöva använda ugnen, spisen eller vassa knivar – till exempel färdigskivat bröd, yoghurt eller varför inte en smarrig Banana Frutti (se vårt recept).

5. Förklara för ditt barn att det är bra att ha som vana att alltid låsa ytterdörren. Sitter man med hörlurar i öronen kan det vara svårt att höra om någon kommer in.

6. Se till att det finns brandsläckare placerad på synlig plats, gärna vid entrén, och lär ditt barn hur och när man använder den. Det finns mindre brandsläckare som är lätta för barn att använda.

7. Gå tillsammans igenom vilka olika vägar ditt barn kan ta sig ut. Se också till så att låset är enkelt att öppna. Ett tips är att brandöva hemma med barnet.

8. Se till att minimera riskerna för fall och att ditt barn måste hoppa för att nå saker i hemmet. Säkerställ att ditt barn kan nå det man behöver på ett säkert sätt istället för att behöva klättra upp på bänkskivan.

9. För att öka säkerheten och tryggheten ytterligare så rekommenderar vi hemlarm som är kopplat till en larmcentral. Då finns det alltid någon som på ett snabbt sätt kan ta kontroll och skicka hjälp om det skulle behövas. Med Sector Alarm App kan du dessutom få notiser när ditt barn kommer hem från skolan – tryggt och säkert.

Sector Alarm - Din trygghet. Vår passion.
© SECTOR ALARM 2018