Denna webbplats använder cookies för statistik och bättre användarupplevelse. Läs mer om hur Sector Alarm använder cookies.   Jag förstår
Tänk på att stanna på en plats där andra åkare ser dig tydligt och prata med dina barn om vilka regler som gäller i backen.

Så ökar du säkerheten i skidbacken

Ska du åka till fjällen under sportlovet eller kanske ta en dagsutflykt till någon lokal skidbacke? Oavsett vilket, är känslan att släppa taget och glida ner för välpistade backar oslagbar. På Sector Alarm vill vi att din dag i skidbacken ska vara trygg och säker, vi har därför tagit fram ett par tips som kan hjälpa dig på vägen. 1. Skydd och utrustning
Se över skidutrustningen inför varje säsong, särskilt bindningarna, och se till att de är inställda efter vikten på den som ska använda utrustningen. Var en god förebild för barnen och använd alltid hjälm, det är en billig livförsäkring. Ryggskydd skyddar också vid smällar mot ryggen. Se till att ha rätt storlek för ett optimalt skydd.

2. Starta försiktigt
Var det ett år sedan du senast gled ner för backen? Starta försiktigt och känn in formen så att olyckan inte är framme. Anpassa farten efter åkskicklighet, terräng, väderlek och om det finns barn i backen.

3. Stanna på säker plats
Tänk på att stanna på en plats där andra åkare ser dig tydligt. Var extra försiktig vid dålig sikt. Tänk också på att förflytta dig till en säker plats där du är synlig om du skulle ramla.

4. Barn i backen
Prata med dina barn om vilka regler som gäller i skidbacken. Tänk också på att barns uppfattnings- och reaktionsförmåga inte är fullt utvecklad. Barn överskattar ofta sin egen förmåga, har svårare att bedöma hastighet, riktning och avstånd och gör ofta snabba och oväntade rörelser.

5. Vid olycka
Behåll lugnet och säkra upp olycksplatsen genom att exempelvis ställa upp dina skidor för att markera för andra åkare. Ge första hjälpen om personen är medvetslös och håll den drabbade varm. Larma räddningstjänst genom att ringa 112 och se till att kunna svara på vem som anmäler olyckan, vad som hänt, hur många skadade, när och var det hände och hur vädret är på olycksplatsen.

Så håller du inbrottstjuven borta
Det finns några saker som du kan göra för att förhindra inbrott i ditt hem när du är bortrest och få en tryggare sportlovssemester.

  • Berätta för grannen att du är bortrest och be de skotta om det kommit snö.
  • Lämna gärna kvar kaffekoppar på bordet och leksaker på golvet, då ser det ut som att någon är hemma.
  • Berätta för grannen att du är bortrest.
  • Förvara inte dina värdesaker synligt.
  • Har du koll på vem som följer dig i sociala medier? Se över dina sekretessinställningar om du har tänkt att dela med dig av bilder.
  • Ett uppkopplat hemlarm gör dig tryggare – hos Sector Alarm ingår alltid skydd mot inbrott och brand.
Brandöva hemma med barnen
Brandöva hemma Du brandövar på jobbet och barnen i skolan, men sällan i hemmet. Vi vill ändra på det. Se vår film på hur du brandövar hemma.

Brandöva
Brandskyddsprodukter
Brandskyddsprodukter Som ett komplement till ditt hemlarm finns flertalet värdefulla produkter som gör din vardag lite tryggare.

Brandskyddsprodukter
Brandskyddstips
Brandskyddstips Ditt hem kan ha många brandrisker. Vår hemlarmsexpert delar här med sig av brandskyddstips till dig och din familj.

Brandskyddstips
Sector Alarm - Din trygghet. Vår passion.
© SECTOR ALARM 2018